תענוג שוקולד (כ-12 יח')

גביע השוקולד:

300 גר’ שוקולד מריר

מנג’טים גודל 4 (אפשר גם אחר)

מוס:

מיכל קצפת צמחית (250 מל’)

חב’ שוקולד מריר

כפית שטוחה אבקת נס קפה

עיטור המרציפן:

200 גר’ שקדים טחונים

כפית מי ורדים

2 כפות מים

100 גר’ אבקת סוכר

מכינים  את גביעי השוקולד:   ממיסים 300 גר’ שוקולד בבן מארי. בעזרת מברשת מורחים שכבה מהשוקולד על המנג’ט, מכניסים למקרר ל-10 דק’, מוציאים ושוב מורחים עוד שכבה, מכניסים לעוד 10 דק’ ושוב מורחים שכבה אחרונה ומקררים ל-10 דק, נוספות – עד למילוי המוס.

הכנת המוס:   ממיסים 100 גר’ שוקולד עם 2 כפות קצפת צמחית במיקרו בפולסים קצרים, מערבבים היטב עד ליצירת תערובת שוקולדית חלקה ומצננים מעט. מקציפים את יתרת הקצפת עם אבקת הנס קפה, עד לקבלת קצפת רכה (חצי הקצפה), מוסיפים את השוקולד המומס (חשוב שלא יהיה חם אחרת יהיו גושים) ומקציפים עד לקבלת מוס יציב. מזלפים את המוס לגביעי השוקולד ומכניסים למקרר (עדיף בקופסאות, בשכבה אחת בכל קופסא).

הכנת המרציפן:   שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עד לאיחוד מלא. יוצרים כדורים קטנים או כל צורה אחרת שבוחרים לעטר איתה את המוס ומניחים מעל המוס.

שומרים סגור בקופסא במקרר עד להגשה.

Created by i&i-creative shop | Bakes and Cakes | Developed By Rara Theme Powered by WordPress. Privacy Policy
Top