פנקייק בננה (כ-10 יח')
בלילה:
כוס וחצי קמח תפוח אדמה
כפית וחצי אבקת אפיה
2 כפות סוכר
2 ביצים
כוס חלב שקדים
1 בננה מעוכה
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן קוקוס/נוטרינה (לטיגון ולבלילה לפי ההנחיות)
ציפוי:
סירופ מייפל/שוקולד/דבש/סילאן
קוקוס, אגוזים גרוסים, פירות חתוכים…
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה: קמח תפוח אדמה, אבקת אפיה וסוכר.
מוסיפים את הבננה המעוכה, חלב השקדים, תמצית הוניל, והביצים ומערבבים היטב עד שאין גושים.
ממיסים את שמן הקוקוס/נוטרינה במחבת ומוסיפים לבלילה בזהירות ומערבבים תוך כדי.
על מה שנשאר במחבת יוצקים עם מצקת כל פעם מנה מהבלילה, מטגנים צד אחד עד שמופיעות בועיות ואז הופכים צד.
עורמים את הפנקייקים המוכנים אחד על גבי השני בצלחת ומגישים עם רטבים, פירות ותוספות. תיהנו 🙂