עוגת קדאיף

חומרים:

400 גר’ אטריות קדאיף קפואות

100 גר’ חמאה מומסת

100 גר’ אגוזים קצוצים דק

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1 כפית תמצית וניל

500 מל’ שמנת מתוקה להקצפה

1 כוס חלב

80 גר’ אינסטנט פודינג וניל (חבילה)

הכנת הקדאיף:  מפשירים את הקדאיף בטמפ’ החדר כ-1/2 שעה ומשטחים בתבנית אפיה של התנור (הכי גדולה). שופכים את החמאה המומסת על הקדאיף ומערבבים בעדינות. אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-20 דק’ עד שהקדאיף מקבל צבע זהוב יפה. מומלץ מדי פעם להפוך את הקדאיף שבתבנית על מנת שכל החלקים יזהיבו. מצננים בטמפ’ החדר. שוברים ומרסקים את הקדאיף בכפות הידיים לפרורים קטנים ומערבבים את הקדאיף המרוסק עם האגוזים הקצוצים. (ניתן לעשות את החלק הזה יום מראש ולשים בכלי סגור במקרר).

הכנת הסירופ:   מכניסים את הסוכר עם המים ותמצית הוניל לסיר קטן. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים ללא מכסה כ-15 דק’ עד שהסירופ מצטמצם והופך סמיך מעט. מצננים.

הכנת הקרם:   מקציפים במערבל את השמנת המתוקה, חלב והפודינג עד לקבלת קרם יציב.

הרכבת העוגה:   מסדרים בתחתית תבנית פיירקס גדולה (30X20) את מחצית הקדאיף, מיישרים ומהדקים. מפזרים בצורה שווה מעל הקדאיף מחצית מסירופ הסוכר. מניחים את הקרם על הקדאיף ומיישרים. מעל מפזרים את יתרת הקדאיך ומפזרים מעליו את יתרת סירופ הסוכר. שומרים במקרר עד להגשה. (מומלץ לשמור בקירור כשעתיים עד להגשה להתייצבות וספיגת הטעמים).

Created by i&i-creative shop | Bakes and Cakes | Developed By Rara Theme Powered by WordPress. Privacy Policy
Top