עוגת סברינה

חומרים:

1 אב’ אפיה

3/4 1 כוסות קמח

5 ביצים

1 כוס סוכר

סירופ:

1/2 2 כוסות מים

3/4 כוס סוכר

כפית תמצית וניל

כפית תמצית רום

קצפת:

1/2 כוס חלב

5 כפות אינסטנט פודינג וניל

500 גר’ שמנת מתוקה

קישוט:

דובדבנים מסוכרים/טריים/תותים

הכנת העוגה: מחממים תנור ל – 180 מעלות. מקציפים חלבונים עם סוכר. מוסיפים חלמונים, קמח, אבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים. מרפדים תבנית בנייר אפייה/משמנים (אני מעדיפה נייר אפייה כך יותר קל לחלץ את העוגה), שופכים אל התבנית את הבלילה ואופים בתנור עד להזהבה.

הכנת הסירופ: מכניסים את הסוכר עם המים לסיר קטן. מביאים לרתיחה, מערבבים, מנמיכים את הלהבה מוסיפים את התמציות ומבשלים ללא מכסה כ-10 דק’ עד שהסירופ מצטמצם והופך סמיך מעט. מצננים.

הכנת הקרם: מקציפים במערבל את השמנת המתוקה, חלב והפודינג עד לקבלת קרם יציב.

הרכבת העוגה:  אם העוגה גבוהה מספיק (במקרה שהשתמשתם בתבנית קטנה) אז ניתן לחתך את העוגה באמצע לרוחב, להניח צד אחד על צלחת ולפזר מחצית מהסירופ על העוגה, מעל למרוח שכבה של קרם (לא דקה מדי) ומעל להניח את החצי העליון של העוגה, מעליו לפזר את יתרת סירופ הסוכר, ומעל הכל את יתרת הקרם (אפשר גם בזילוף למי שרוצה מראה יותר מפונפן. לפזר מעל את הדובדבנים או הפרי שבחרתם. שומרים במקרר בכלי עם כיסוי עד להגשה. (מומלץ לשמור בקירור כשעתיים עד להגשה להתייצבות וספיגת הטעמים).

Created by i&i-creative shop | Bakes and Cakes | Developed By Rara Theme Powered by WordPress. Privacy Policy
Top