פיתות (כ-15 יח')
חומרים לבצק:
3 כוסות מים
1.5 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 קילו קמח
5 כפות שמן זית
1 כף מלח
אופן ההכנה:
שמים בקערה קמח, שמרים, סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים, מערבבים עד לאיחוד החומרים ואז לשים כדי למוסס גושים עד שהבצק יהיה חלק ואחיד.
מכסים ומתפיחים כשעה. מחממים תנור לטמפ’ מקסימלית על תוכנית אפיה עליון ותחתון.
מקמחים משטח עבודה/נייר אפיה, בוצעים כל פעם חתיכה לכדור בינוני (בערך 4 ס”מ קוטר) ומרדדים לפיתה, מניחים במגש מרופד בנייר אפיה (4-5 יח’ במגש), ממתינים 10 דק’ ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות, מפעילים טורבו ואופים עד שהפיתות מתנפחות ומזהיבות (כ-5 דק’), מומלץ לשים טיימר.
להוציא מהתנור להניח על מגבת ולכסות במגבת נוספת. כשהן פושרות, ניתן להקפיא.