לחמניות ביגלה ירושלמי

לחמניות ביגלה ירושלמי (כ-20-15 יח')

לבצק:

1 ק”ג קמח

1 כף שמרים יבשים

כוס סוכר לבן

1 ביצה L

2 כפיות מלח

5 כפות שמן זית

1/2 2 כוסות מים בטמפ’ החדר

לציפוי:

מים

שומשום

בקערה שמים קמח, שמרים, סוכר, מלח, מערבבים מעט. מוסיפים מים מערבבים, מוסיפים שמן וביצה, מערבבים שוב וכשהעיסה אחידה – לשים עד שאין גושים. משמנים קצת את הבצק ואת הקערה, עוטפים את הבצק בשמן מכל הכיוונים בעזרת הידיים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים (אם אפשר עדיף ללילה).

מוציאים מהמקרר, מחלקים לכדורים בינוניים (בערך אגרוף קטן), ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים האחד מהשני. מכסים ומתפיחים כשעה עד שהם מכפילים את עצמם. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות, מכינים קערה קטנה עם מים. לאחר שהלחמניות תפחו, בעזרת מברשת מורחים בעדינות את המים על הבצק ומפזרים שומשום מעל. מכניסים לתנור ל-20 דק’ עד להשחמה.

Created by i&i-creative shop | Bakes and Cakes | Developed By Rara Theme Powered by WordPress. Privacy Policy
Top